Word lid en bouw met ons aan een veelzijdige collectie!

De VPK verleent jaarlijks opdrachten aan door het bestuur gekozen kunstenaars. Dat kunnen ervaren penningmakers zijn, maar ook kunstenaars die voor het eerst een penning ontwerpen. Deze laatsten zorgen niet zelden voor vernieuwende idee├źn en nieuwe materialen. Doordachte vormgeving en beeldende kwaliteit zijn leidend bij elke opdracht. Leden en donateurs ontvangen elk jaar een 'jaarpenning' en zij kunnen inschrijven op een tweede bijzondere penning met een kleinere oplage.

Penningkunst is relatief onbekend en wordt niet meer als vak gegeven op onze kunstopleidingen. We zijn dus een kleine vereniging van liefhebbers maar met internationale statuur. Wij steunen de FIDEM, de wereld-organisatie van penningverenigingen, penningmakers en verzamelaars.

 

Wij verkopen exemplaren uit de voorraad van voorgaande jaren (zie onze webshop). Ook laten we penningen ontwerpen voor speciale gelegenheden:  een geboortepenning of een huwelijks c.q. relatiepenning, ook deze zijn hier te verkrijgen. Ons archief bestaat uit zo'n 300 penningen vanaf 1925, zie onderaan deze pagina of bij de catalogus voor achtergrondinformatie. Het penningarchief wordt bewaard in het depot van het Rijks Museum.  

 

Bezoek de ledenvergadering op zaterdag 7 april -

 

Penningen in opdracht 2018:

  • jaarpenning 'Malala' door Jet Schepp
  • inschrijfpenning, nog zonder titel, door Simon Oud

 

Recente penningen

Inschrijfpenning 2017 KNGMP-VPK

Pier van leest

125 jaar Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde; 40 jaar De Beeldenaar; Vereniging voor Penningkunst.

 achtergrond informatie

2017 2a 2017 2b 2017 2c

 

 Jaarpenning 2017

2017 1a 2017 1a 2017 1a
Anneke Schollaardt. Meer info zie catalogus.

 

 

Neuzen in de collectie

Slider